Sanció per no oferir lloguer social - Jordi Vencells
51244
single,single-post,postid-51244,single-format-standard,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
Notícies de Mediació

Sanció per no oferir lloguer social

L’Ajuntament de Barcelona imposa la primera sanció per no oferir lloguer social en un desnonament per impagament de lloguer. Concretament són dues sancions i hi ha 47 expedients oberts més.

 

Ho fan amparant-se a la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. La manca d’una proposta de lloguer social pot comportar una multa de fins a 90.000 euros.

 

Aquestes multes són per a grans tenidors d’habitatges i per a persones jurídiques que hagin comprat habitatges (a partir de 2008) procedents d’execucions hipotecàries, dacions i similars casos d’impossibilitat de retornar el préstec hipotecari. La mateixa llei detalla qui serà considerat gran tenidor d’habitatge,  que seran les filials d’entitats financeres i de fons d’inversió, i les persones jurídiques (incloent el grup d’empreses) que siguin titulars d’una superfície habitable superior als 1.250 m².

 

En ambdós casos sancionats, la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament va fer requeriments i advertiments previs de que, donat que eren casos de vulnerabilitat, se’ls obriria expedient sancionador.

Les dues families al ser desnonades varen poder ser reubicades a través de la Mesa d’Emergències Socials

 

Nota de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona

 

Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en habitatge i pobresa energètica

 


Tornar al Blog

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.