El camí del No al Sí. William Ury a TED - Jordi Vencells
51069
single,single-post,postid-51069,single-format-video,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

El camí del No al Sí. William Ury a TED

Vídeo de la conversa de William Ury a TED talks, del novembre de 2010 (en anglés amb subtítols en castellà).

 

L’autor de l’Obtingui el Sí, parla del tercer costat. Després de Mediar en nombrosos conflictes internacionals, Ury té clar que el que ens cal és afavorir el sentiment de comunitat amb els demés aprofitant que tots estem interconnectats. Quan hi ha un conflicte entre dues parts, el tercer costat som la resta de la gent que podem ajudar a recuperar la perspectiva prèvia al conflicte pel bé de tots.

 

William Ury és un expert en negociació, cofundador del programa de negociació de Harvard i col.laborador en la creció de la xarxa de negociadors per la pau de la fundació Jimmi Carter. Ell ha estat el creador del Maan, la millor alternativa a la negociació, com a punt de comparació per a qualsevol negociació. A més, no ha deixat de donar classes,  sigui a la universitat o cursos privats per a dirigents.

 

A nivell internacional ha treballat com a assessor en la negociació i mediador de conflictes al pròxim orient, els Balcans, l’antiga Unió Soviètica, Indonesia, Txetxènia, Veneçuela entre molts d’altres països amb conflictes bèl.lics.

 

El 1982, l’agència nord-americana pel control i desarmament nuclear, el va requerir per aprofitar la negociació col.laborada, per posar-se d’acord amb els soviètics per reduir el risc de guerra nuclear.

 

A nivell personal, des de 2007 ha engegat el ‘Camí d’Abraham’, una inciativa per desenvolupar un turisme sostenible a través del trekking per l’orient mitjà, permetent la connexió entre els habitants de la regió amb gent de la resta del món. Aquest camí, va ser nomenat, el passat 2014, pel National Geographic Traveler magazine com a un de les deu millor rutes a peu del món

més converses de TED

 


 

Torna al Blog

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.